- Wrz 13, 2004
- 11,874
- 0
- 0
kurczak lub skrzydełka i udka
40 dkg ryżu
0,5 kg pieczarek
3 dorodne cebule
groszek konserwowy lub kukurydza
litr bulionu
UWAGA: składniki podaję w przybliżeniu, bo robię "na oko"
Kurczaka natrzeć przyprawami wg gustu najlepiej dzień wcześniej.
Ryż lekko obgotować w osolonej wodzie. Kurczaka obsmażyć - niekoniecznie
Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć pół ryżu. Na to o włożyć kurczaka i podsmażone pieczarki z cebulką. Posypać kukurydzą lub groszkiem Przykryć pozostałym ryżem. Posypać pieprzem i curry.
Zalaż bulionem. Przykryć. Piec około godziny.

40 dkg ryżu
0,5 kg pieczarek
3 dorodne cebule
groszek konserwowy lub kukurydza
litr bulionu
UWAGA: składniki podaję w przybliżeniu, bo robię "na oko"
Kurczaka natrzeć przyprawami wg gustu najlepiej dzień wcześniej.
Ryż lekko obgotować w osolonej wodzie. Kurczaka obsmażyć - niekoniecznie
Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć pół ryżu. Na to o włożyć kurczaka i podsmażone pieczarki z cebulką. Posypać kukurydzą lub groszkiem Przykryć pozostałym ryżem. Posypać pieprzem i curry.
Zalaż bulionem. Przykryć. Piec około godziny.