- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Kurzą l(ub indyczą ) pierś pokroic w plastry dośc cienkie i nie za duże.
Zamarynowac na całą noc w
liwa + ocet balsamiczny + ząbek czosnku. Odsatawć do lodówki.
Nasętpnego dnia mięso smażyć - na zalewie (tylko nie całej, bo tego dużo jest).
POdlać białym winem, dolac ocet balsamiczny (ze 2 łyżki).
Wkroić 2 cukinie (plasterki przekrojone na pół), 1 cebulę, 2 zabki czosnku
(zmiażdzone). Poddusic kilka minut, doprawić sola, pieprzem i sosem worcester (1 łyzka).
Przed podaniem skropić cytryną.
Podawac np. z makaronem - szerokie wstazki
Zamarynowac na całą noc w
Nasętpnego dnia mięso smażyć - na zalewie (tylko nie całej, bo tego dużo jest).
POdlać białym winem, dolac ocet balsamiczny (ze 2 łyżki).
Wkroić 2 cukinie (plasterki przekrojone na pół), 1 cebulę, 2 zabki czosnku
(zmiażdzone). Poddusic kilka minut, doprawić sola, pieprzem i sosem worcester (1 łyzka).
Przed podaniem skropić cytryną.
Podawac np. z makaronem - szerokie wstazki