- Sty 5, 2005
- 14,699
- 0
- 0
Banalne, a jakie pyszne....
Ptactwo w kosteczkę pokroić i lekko przygrzać na oliwie. Dolać bulionu i dusić. Dodać pokrojone w półtalarki pory. Pod koniec, gdy mięsko będzie mięciutkie, dodać pomidory (koncentray, ale taki sklepowy może znacznie zmienić smak - ja mam własne przeciery... w razie czego sugeruję świeże pomidory rozciapać i udusić).
A już na sam koniec dodać trochę startego żółtego sera. Potem jeszcze ewentualnie na taleru można go dosypać, jak ktoś lubi.
Pyszne z ziemniakami, z makaronem i z ryżem.
Ptactwo w kosteczkę pokroić i lekko przygrzać na oliwie. Dolać bulionu i dusić. Dodać pokrojone w półtalarki pory. Pod koniec, gdy mięsko będzie mięciutkie, dodać pomidory (koncentray, ale taki sklepowy może znacznie zmienić smak - ja mam własne przeciery... w razie czego sugeruję świeże pomidory rozciapać i udusić).
A już na sam koniec dodać trochę startego żółtego sera. Potem jeszcze ewentualnie na taleru można go dosypać, jak ktoś lubi.
Pyszne z ziemniakami, z makaronem i z ryżem.