- Lis 28, 2005
- 33,924
- 6,343
- 113
Kurczak na parze z imbirem i cytryną
Przepis pochodzi z książki Marty Gessler "Kuchnia Marty. Kolory smaków", tylko dostosowałam go do diety Dukana.
4 porcje
Składniki:
2 całe piersi z kurczaka
korzeń imbiru o dług. ok. 3 cm
skórka z 1/2 cytryny
sól, pieprz
Wykonanie:
Piersi z kurczaka podzielić na 4 części. Imbir obrać i drobno posiekać. Natrzeć nim mięso, posypać startą skórką z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Ugotować na parze.
W oryginale podaje się do niego gorący sos z bulionu, śmietany i soku z cytryny, ja zrobiłam zimny dip jogurtowo - serkowy z sokiem i skórką z cytryny oraz odrobiną czosnku i estragonu.
Przepis pochodzi z książki Marty Gessler "Kuchnia Marty. Kolory smaków", tylko dostosowałam go do diety Dukana.
4 porcje
Składniki:
2 całe piersi z kurczaka
korzeń imbiru o dług. ok. 3 cm
skórka z 1/2 cytryny
sól, pieprz
Wykonanie:
Piersi z kurczaka podzielić na 4 części. Imbir obrać i drobno posiekać. Natrzeć nim mięso, posypać startą skórką z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Ugotować na parze.
W oryginale podaje się do niego gorący sos z bulionu, śmietany i soku z cytryny, ja zrobiłam zimny dip jogurtowo - serkowy z sokiem i skórką z cytryny oraz odrobiną czosnku i estragonu.
Ostatnią edycję dokonał moderator: