- Sty 6, 2007
- 4,044
- 0
- 0
Skladniki:
3 zabki czosnku
1 filizanka rosolu z kury
1 cebula
2 lyzki swiezych lisci kolendry
1 lyzka curry
500g piersi z kurczaka
2 plasterki swiezego imbiru
1 filizanka mleka kokosowego
2 lyzki masla
1 lyzka przecieru pomidorowego
sol do smaku
1 lyzka soku z cytryny
Gotujemy kurczaka, kroimy w kostke, a nastepnie obsmazamy na oleju. Odstawiamy.
Scieramy na drobnej tarce cebule (tak jak na placki ziemniaczane).
Na patelni po kurczaku roztapiamy maslo, dodajemy rozgnieciony czosnek, starta cebule, pokrojony drobno imbir i przyprawe curry. Podsmazamy chwile i dodajemy rosol, przecier pomidorowy, podsmazonego kurczaka, mleko kokosowe, sol i zagotowujemy. Gotujemy 1 minute, odstawiamy z ognia i dodajemy posiekane liscie kolendry.
3 zabki czosnku
1 filizanka rosolu z kury
1 cebula
2 lyzki swiezych lisci kolendry
1 lyzka curry
500g piersi z kurczaka
2 plasterki swiezego imbiru
1 filizanka mleka kokosowego
2 lyzki masla
1 lyzka przecieru pomidorowego
sol do smaku
1 lyzka soku z cytryny
Gotujemy kurczaka, kroimy w kostke, a nastepnie obsmazamy na oleju. Odstawiamy.
Scieramy na drobnej tarce cebule (tak jak na placki ziemniaczane).
Na patelni po kurczaku roztapiamy maslo, dodajemy rozgnieciony czosnek, starta cebule, pokrojony drobno imbir i przyprawe curry. Podsmazamy chwile i dodajemy rosol, przecier pomidorowy, podsmazonego kurczaka, mleko kokosowe, sol i zagotowujemy. Gotujemy 1 minute, odstawiamy z ognia i dodajemy posiekane liscie kolendry.
Ostatnią edycję dokonał moderator: