Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak po indyjsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 464528" data-attributes="member: 2980"><p>Skladniki:</p><p>3 zabki czosnku</p><p>1 filizanka rosolu z kury</p><p>1 cebula</p><p>2 lyzki swiezych lisci kolendry</p><p>1 lyzka curry</p><p>500g piersi z kurczaka</p><p>2 plasterki swiezego imbiru</p><p>1 filizanka mleka kokosowego</p><p>2 lyzki masla</p><p>1 lyzka przecieru pomidorowego</p><p>sol do smaku</p><p>1 lyzka soku z cytryny</p><p></p><p>Gotujemy kurczaka, kroimy w kostke, a nastepnie obsmazamy na oleju. Odstawiamy. </p><p>Scieramy na drobnej tarce cebule (tak jak na placki ziemniaczane).</p><p>Na patelni po kurczaku roztapiamy maslo, dodajemy rozgnieciony czosnek, starta cebule, pokrojony drobno imbir i przyprawe curry. Podsmazamy chwile i dodajemy rosol, przecier pomidorowy, podsmazonego kurczaka, mleko kokosowe, sol i zagotowujemy. Gotujemy 1 minute, odstawiamy z ognia i dodajemy posiekane liscie kolendry.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 464528, member: 2980"] Skladniki: 3 zabki czosnku 1 filizanka rosolu z kury 1 cebula 2 lyzki swiezych lisci kolendry 1 lyzka curry 500g piersi z kurczaka 2 plasterki swiezego imbiru 1 filizanka mleka kokosowego 2 lyzki masla 1 lyzka przecieru pomidorowego sol do smaku 1 lyzka soku z cytryny Gotujemy kurczaka, kroimy w kostke, a nastepnie obsmazamy na oleju. Odstawiamy. Scieramy na drobnej tarce cebule (tak jak na placki ziemniaczane). Na patelni po kurczaku roztapiamy maslo, dodajemy rozgnieciony czosnek, starta cebule, pokrojony drobno imbir i przyprawe curry. Podsmazamy chwile i dodajemy rosol, przecier pomidorowy, podsmazonego kurczaka, mleko kokosowe, sol i zagotowujemy. Gotujemy 1 minute, odstawiamy z ognia i dodajemy posiekane liscie kolendry. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak po indyjsku*
Top
Bottom