- Wrz 13, 2004
- 11,874
- 0
- 0
składniki
cały kurczak lub skrzydełka i udka
40 dkg ryżu
0,5 kg pieczarek
3 dorodne cebule
groszek konserwowy lub kukurydza
litr bulionu
sposób przygotowania
Kurczaka natrzeć przyprawami wg gustu najlepiej dzień wcześniej.
Ryż lekko obgotować w osolonej wodzie.
Kurczaka obsmażyć - niekoniecznie
Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć pół ryżu. Na to włożyć kurczaka i podsmażone pieczarki z cebulką. Posypać kukurydzą lub groszkiem Przykryć pozostałym ryżem.
Posypać pieprzem i curry.
Zalać bulionem.
Przykryć. Piec około godziny.
cały kurczak lub skrzydełka i udka
40 dkg ryżu
0,5 kg pieczarek
3 dorodne cebule
groszek konserwowy lub kukurydza
litr bulionu
sposób przygotowania
Kurczaka natrzeć przyprawami wg gustu najlepiej dzień wcześniej.
Ryż lekko obgotować w osolonej wodzie.
Kurczaka obsmażyć - niekoniecznie
Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć pół ryżu. Na to włożyć kurczaka i podsmażone pieczarki z cebulką. Posypać kukurydzą lub groszkiem Przykryć pozostałym ryżem.
Posypać pieprzem i curry.
Zalać bulionem.
Przykryć. Piec około godziny.