Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w chilli i cytrynie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1499214" data-attributes="member: 422"><p>Przepis mam z jakiejś strony w necie, dawno załapany, a ponieważ prosty, jak barszcz, nie zapisywałam sobie, tylko zapamiętałam. W związku z tym nie jestem w stanie podać źródła.</p><p></p><p>filet z kurczaka</p><p>sok z cytryny </p><p>papryczka chilli</p><p>chilli w proszku lub jakaś inna ostra przyprawa</p><p>jajko</p><p>bułka tarta</p><p>mąka</p><p>oliwa</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>- filet pokroić na kawałki, </p><p>- przygotować marynatę z oliwy, soku z cytryny, posiekanej papryczki i papryki w proszku, soli i pieprzu,</p><p>- marynować kawałki kurczaka przez godzinę (w lodówce), można dłużej,</p><p>- wyjąć kawałki mięsa z marynaty, panierować w mące, jajku i bułce tartej, obsmażyć,</p><p>- polać marynatą i podpiec w piekarniku w 180 stopniach przez około pół godziny.`</p><p></p><p>Kurczak jest pyszny, soczysty, lekko cytrynowy i pikantny. </p><p></p><p>Zdjęcia nie mam, baterie wzięły i mi padły, został mi jeszcze kurczak na jutrzejszy obiad, to sfocę jutro.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1499214, member: 422"] Przepis mam z jakiejś strony w necie, dawno załapany, a ponieważ prosty, jak barszcz, nie zapisywałam sobie, tylko zapamiętałam. W związku z tym nie jestem w stanie podać źródła. filet z kurczaka sok z cytryny papryczka chilli chilli w proszku lub jakaś inna ostra przyprawa jajko bułka tarta mąka oliwa sól i pieprz - filet pokroić na kawałki, - przygotować marynatę z oliwy, soku z cytryny, posiekanej papryczki i papryki w proszku, soli i pieprzu, - marynować kawałki kurczaka przez godzinę (w lodówce), można dłużej, - wyjąć kawałki mięsa z marynaty, panierować w mące, jajku i bułce tartej, obsmażyć, - polać marynatą i podpiec w piekarniku w 180 stopniach przez około pół godziny.` Kurczak jest pyszny, soczysty, lekko cytrynowy i pikantny. Zdjęcia nie mam, baterie wzięły i mi padły, został mi jeszcze kurczak na jutrzejszy obiad, to sfocę jutro. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak w chilli i cytrynie
Top
Bottom