- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Kurczak w marynacie greckiej Ainsleya
Marynata:
4 łyżki oliwy
sok z 1 cytryny i posiekana skórka
2 rozgniecione ząbki czosnku
2 łyżki świeżego oregano lub tymianku
łyżka miody
sól
pieprz
Składniki marynaty wymieszać, kurczaka - pierś lub cżęści marynować co najmniej 30 min.
Piec w piekarniku, na grillu lub na patelni grillowej.
Marynata nadaje się też do rybek.

Marynata:
4 łyżki oliwy
sok z 1 cytryny i posiekana skórka
2 rozgniecione ząbki czosnku
2 łyżki świeżego oregano lub tymianku
łyżka miody
sól
pieprz
Składniki marynaty wymieszać, kurczaka - pierś lub cżęści marynować co najmniej 30 min.
Piec w piekarniku, na grillu lub na patelni grillowej.
Marynata nadaje się też do rybek.
