Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak w papryce*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="iluana" data-source="post: 968339" data-attributes="member: 17117"><p><strong>Kurczak w papryce</strong> </p><p></p><p>Zródlo przepisu : <a href="http://www.videojug.com/film/how-to-make-chicken-paprika" target="_blank">internet</a></p><p></p><p></p><p><u><strong>Skladniki :</strong></u> </p><p></p><p></p><p>8 części kurczakowych ( u mnie 4 duże udka podzielone na 8 części) </p><p>Sól i czarny pieprz</p><p>4 łyżki oliwy z oliwek</p><p>1 cebula</p><p>3 dymki, w plasterkach</p><p>ząbki czosnku, zmiażdżone</p><p>1 czerwona papryka-pokrojon</p><p>200 (7) ml białego wina</p><p>200 (7) ml bulionu z kurczaka</p><p>4 łyżki przecieru pomidorowego</p><p>2 łyżki słodkiej papryki</p><p>Pół łyżeczki pieprzu cayenne</p><p>4 łyżki gęstej śmietany do sosu</p><p>Kilka liści kolendry lub pietruszki do dekoracji</p><p></p><p></p><p></p><p><u><strong>Sposób przygotowania</strong></u></p><p></p><p></p><p>Przygotować kurczaka. Nasmarować oliwą z solą i pieprzem. Obsmażyć w rondlu na zloty kolor z dwóch stron. </p><p>Wyjąć , a do rondla dodać cebulę i rozgnieciony czosnek - do zrumienienia. Ok 3-4 minut. Dodać paprykę ,a następnie kurczaka. Wymieszać. </p><p>Dodać wino i gotować na wolnym ogniu aż plyn odparuje o polowę. Następnie dodać przyprawy -przecier pomidorowy,papryki i dobrze wymieszać. </p><p>Przelożyć calość do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez 40 min w rozgrzanym do 180C piekarniku. Co jakiś czas polewać kurczaka sosem. </p><p>Po 40 minutach wyjąć naczynie z piekarnika, dodać śmietanę, posypać kolendrą lub natką i podawać - z ryżem, makaronem lub pieczywem </p><p></p><p></p><p>Smacznego </p><p> </p><p></p><p> [ATTACH=full]51901[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="iluana, post: 968339, member: 17117"] [B]Kurczak w papryce[/B] Zródlo przepisu : [URL="http://www.videojug.com/film/how-to-make-chicken-paprika"]internet[/URL] [U][B]Skladniki :[/B][/U] 8 części kurczakowych ( u mnie 4 duże udka podzielone na 8 części) Sól i czarny pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 3 dymki, w plasterkach ząbki czosnku, zmiażdżone 1 czerwona papryka-pokrojon 200 (7) ml białego wina 200 (7) ml bulionu z kurczaka 4 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki słodkiej papryki Pół łyżeczki pieprzu cayenne 4 łyżki gęstej śmietany do sosu Kilka liści kolendry lub pietruszki do dekoracji [U][B]Sposób przygotowania[/B][/U] Przygotować kurczaka. Nasmarować oliwą z solą i pieprzem. Obsmażyć w rondlu na zloty kolor z dwóch stron. Wyjąć , a do rondla dodać cebulę i rozgnieciony czosnek - do zrumienienia. Ok 3-4 minut. Dodać paprykę ,a następnie kurczaka. Wymieszać. Dodać wino i gotować na wolnym ogniu aż plyn odparuje o polowę. Następnie dodać przyprawy -przecier pomidorowy,papryki i dobrze wymieszać. Przelożyć calość do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez 40 min w rozgrzanym do 180C piekarniku. Co jakiś czas polewać kurczaka sosem. Po 40 minutach wyjąć naczynie z piekarnika, dodać śmietanę, posypać kolendrą lub natką i podawać - z ryżem, makaronem lub pieczywem Smacznego [ATTACH=full]51901[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak w papryce*
Top
Bottom