- Mar 20, 2008
- 7,676
- 772
- 113
SKŁADNIKI:
podwójna pierś kurczaka
1-2 ząbki czosnku
1 cebula
pomidory suszone (ja używam tych w oleju)
200 ml śmietanki 18%
odrobina oleju
sól, pieprz (najlepiej biały)
można doprawić słodką papryką bądź chilli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso opłukać, oczyścić z błon i tłuszczyku, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Na patelnię nalać troszkę oleju, wcisnąć czosnek i wrzucić cebulę. Podsmażyć chwilkę, po czym wrzucić kurczaka i dusić kilka minut. W tym czasie pokroić pomidory w paseczki (ilość w zależności od upodobania). Pomidory wrzucić na patelnię, wszystko razem wymieszać. Zalać wszystko śmietanką. Dusić pod przykryciem kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
Podawać z makaronem bądź ryżem.
(ale lepsze z makaronem
)
BON APETIT
podwójna pierś kurczaka
1-2 ząbki czosnku
1 cebula
pomidory suszone (ja używam tych w oleju)
200 ml śmietanki 18%
odrobina oleju
sól, pieprz (najlepiej biały)
można doprawić słodką papryką bądź chilli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso opłukać, oczyścić z błon i tłuszczyku, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Na patelnię nalać troszkę oleju, wcisnąć czosnek i wrzucić cebulę. Podsmażyć chwilkę, po czym wrzucić kurczaka i dusić kilka minut. W tym czasie pokroić pomidory w paseczki (ilość w zależności od upodobania). Pomidory wrzucić na patelnię, wszystko razem wymieszać. Zalać wszystko śmietanką. Dusić pod przykryciem kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
Podawać z makaronem bądź ryżem.
BON APETIT
Ostatnią edycję dokonał moderator: