Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak w sosie curry*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 968205" data-attributes="member: 2721"><p>Kurczak szybki i pyszny. <a href="http://www.chefkoch.de/rezepte/191691081498958/Indisches-Haehnchen-Curry.html" target="_blank">Na podstawie tego przepisu.</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]51894[/ATTACH]</p><p></p><p>pierś kurczaka</p><p>ryż</p><p>200 g fasolki szparagowej ( mrożonej)</p><p>100 g kukurydzy ( mrożonej lub z puszki)</p><p>1 pomidor</p><p>1/2 czerwonej papryki</p><p></p><p>100 ml mleka</p><p>100 ml wody</p><p>2 łyżki gęstego jogurtu lub śmietany</p><p>2 łyżeczki mąki</p><p>1 łyżeczka curry</p><p>1 łyżeczka garam masali</p><p>1/2 łyżeczki kurkumy</p><p>1/2 łyżeczki słodkiej papryki</p><p>szczypta chilli ( do smaku)</p><p>1 mały ząbek czosnku</p><p>sól do smaku</p><p></p><p></p><p>Ryż ugotować. W oddzielnym garnku ugotować fasolkę.</p><p></p><p>W międzyczasie w rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju. Wsypać curry, garam masalę, kurkumę, paprykę i chilli. Zamieszać. Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i smażyć, mieszając, aż się lekko zrumieni.</p><p>Dodać mleko i wodę. Dodać ugotowaną fasolkę, obranego ze skórki i pokrojonego pomidora, kukurydzę i pokrojoną drobno paprykę. Gotować 5 minut. </p><p>Sos zagęścić jogurtem / śmietaną wymieszaną z mąką.</p><p>Dodać przeciśnięty ząbek czosnku. Podawać z ryżem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 968205, member: 2721"] Kurczak szybki i pyszny. [URL="http://www.chefkoch.de/rezepte/191691081498958/Indisches-Haehnchen-Curry.html"]Na podstawie tego przepisu.[/URL] [ATTACH=full]51894[/ATTACH] pierś kurczaka ryż 200 g fasolki szparagowej ( mrożonej) 100 g kukurydzy ( mrożonej lub z puszki) 1 pomidor 1/2 czerwonej papryki 100 ml mleka 100 ml wody 2 łyżki gęstego jogurtu lub śmietany 2 łyżeczki mąki 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka garam masali 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chilli ( do smaku) 1 mały ząbek czosnku sól do smaku Ryż ugotować. W oddzielnym garnku ugotować fasolkę. W międzyczasie w rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju. Wsypać curry, garam masalę, kurkumę, paprykę i chilli. Zamieszać. Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i smażyć, mieszając, aż się lekko zrumieni. Dodać mleko i wodę. Dodać ugotowaną fasolkę, obranego ze skórki i pokrojonego pomidora, kukurydzę i pokrojoną drobno paprykę. Gotować 5 minut. Sos zagęścić jogurtem / śmietaną wymieszaną z mąką. Dodać przeciśnięty ząbek czosnku. Podawać z ryżem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak w sosie curry*
Top
Bottom