- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
oliwa (niedużo) na patelnię
na oliwę czosnek zmiażdzony (2 ząbki), starty swieży imbir (1 - 2 cm) , chili swieże
na to kurza pierś pokrojona w kostkę i trochę dymki
obsmażyć
podlać dobrym sosem sojowym (ja leję dużo
i ew. wodą (można dodać wina ryżowego
Mirin, można dodać białego wina). Raczej nie solić bo sos sojowy jest dość słony
Posmażyć chwilkę
dodac pokrojone w "kostkę" pieczarki, smażyć krótko (tyle, żeby mieso było usmażone )
brokuły zblanszować, dodać pod koniec smażenia. Wymieszać
Posypać szczypiorem i zajdać
na oliwę czosnek zmiażdzony (2 ząbki), starty swieży imbir (1 - 2 cm) , chili swieże
na to kurza pierś pokrojona w kostkę i trochę dymki
obsmażyć
podlać dobrym sosem sojowym (ja leję dużo

Mirin, można dodać białego wina). Raczej nie solić bo sos sojowy jest dość słony
Posmażyć chwilkę
dodac pokrojone w "kostkę" pieczarki, smażyć krótko (tyle, żeby mieso było usmażone )
brokuły zblanszować, dodać pod koniec smażenia. Wymieszać
Posypać szczypiorem i zajdać
