- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Kurczak z jabłkami
piersi kurczaka rozbić lekko i marynować 30 min.
marynata
4 łyżki oleju
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 łyżeczka roztartego świerzo w dłoniach majeranku
przeciśnięty ząbek czosnku
sól do smaku
Jabłko kroimy na cząstki. Podsmażamy na maśle z dodatkiem roztartego majeranku, pieprzu ziołowego, szczypty cynamonu i szczypty ostrej papryki. Dolewamy ok. 2 łyzki wody i chwilę dusimy, mieszając.
Kurczaka smażymy na patelni (najlepiej grillowej) na złoto. Kiedy jedna strona się zrobi, przekładamy na drugą, po czym układamy na kurczaku jabłka i smażymy druga stronę.
Można także zapiec w piekarniku, wtedy jabłka układamy od razu.
SMACZNEGO!

piersi kurczaka rozbić lekko i marynować 30 min.
marynata
4 łyżki oleju
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 łyżeczka roztartego świerzo w dłoniach majeranku
przeciśnięty ząbek czosnku
sól do smaku
Jabłko kroimy na cząstki. Podsmażamy na maśle z dodatkiem roztartego majeranku, pieprzu ziołowego, szczypty cynamonu i szczypty ostrej papryki. Dolewamy ok. 2 łyzki wody i chwilę dusimy, mieszając.
Kurczaka smażymy na patelni (najlepiej grillowej) na złoto. Kiedy jedna strona się zrobi, przekładamy na drugą, po czym układamy na kurczaku jabłka i smażymy druga stronę.
Można także zapiec w piekarniku, wtedy jabłka układamy od razu.
SMACZNEGO!

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: