- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Podobny do poprzeniego ale nie identyczny
Kurczak z cukinią i octem balsamicznym (fusion) – zdjęcie
1 dużą pierś kurzą pokroić w kostkę i zamarynować w : oliwie, occie balsamicznym, sosie sojowym, dodać 1 pokrojony w plasterki ząbek czosnku. Odstawić na min. 1 h
1 – 2 nieduże cukinie pokroić w „kostkę”
dymkę pokroić ze szczypiorem
1 ząbek czosnku pokroić w plasterki
Na patelnię wlać odrobinę oliwy, wrzucić mięso razem z zalewą , obsmażyć. Podlewać sosem sojowym (do smaku), ew. odrobiną wody. Wrzucić 1 papryczkę ostrą.
Dodać cukinię i czosnek. Poddusić. Doprawić do smaku.
Podawać z chińskim makaronem jajecznym (najlepiej wymieszac na patelni) . Posypać dymką
w trakcie
gotowe:

Kurczak z cukinią i octem balsamicznym (fusion) – zdjęcie
1 dużą pierś kurzą pokroić w kostkę i zamarynować w : oliwie, occie balsamicznym, sosie sojowym, dodać 1 pokrojony w plasterki ząbek czosnku. Odstawić na min. 1 h
1 – 2 nieduże cukinie pokroić w „kostkę”
dymkę pokroić ze szczypiorem
1 ząbek czosnku pokroić w plasterki
Na patelnię wlać odrobinę oliwy, wrzucić mięso razem z zalewą , obsmażyć. Podlewać sosem sojowym (do smaku), ew. odrobiną wody. Wrzucić 1 papryczkę ostrą.
Dodać cukinię i czosnek. Poddusić. Doprawić do smaku.
Podawać z chińskim makaronem jajecznym (najlepiej wymieszac na patelni) . Posypać dymką
w trakcie

gotowe:
