- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Na 2 łyżki oliwy wrzucić 2 łyżki blach cumin seeds i 1 łyżeczkę kurkumy
, podsmażyć, dodać puszkę ciecierzycy, wlać 600 ml wywaru drobiowego lub
warzywnego, wsypać pół łyżeczki soli. Zagotować, wsypać 350 g Kus kusu.
Zdjąć z gazu, przykryć,odstawić na 5 minut.
Podziabać
widelcem
Sos – wymieszać:
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku zmiażdżone
Świeża mięta (ilość wg uznania) posiekana
Sosem polać Kus Kus, wymieszać i jeść
, podsmażyć, dodać puszkę ciecierzycy, wlać 600 ml wywaru drobiowego lub
warzywnego, wsypać pół łyżeczki soli. Zagotować, wsypać 350 g Kus kusu.
Zdjąć z gazu, przykryć,odstawić na 5 minut.
Podziabać

Sos – wymieszać:
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku zmiażdżone
Świeża mięta (ilość wg uznania) posiekana
Sosem polać Kus Kus, wymieszać i jeść
