- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
i jeszcze z karmelizowanym pomidorem
KUSKUS
Przygotować kuskus swoim sprawdzonym sposobem.
CIECIERZYCA (Marghe)
puszkę ciecierzycy wrzucić na oliwę, 3 łyżeczki musztardy , 2 łyżki oliwy i 2 łyżeczki octu winnego wymieszać i dodać na patelnie. Chwilę poddusić.
Dodać cebule czerwoną pokrojoną w kosteczkę.
CUKINIA (Marghe)
pół cukinii pokroić w zapałkę, wrzucić na oliwę z płatkami czosnku, poddusić, wkropić pół cytryny. Poddusić. ma pozostać chrupiąca.
POMIDORA
pokroić w poprzek , posypać sola i ziołami prowansalskimi, wrzucić na patelnię z oliwą, aż zbrązowieje ładnie
Sposoby podania:
kuskus na środku, wokoło ciecierzyca, na wierzch ładnie posypać cukinią, na wierzchu położyć pomidory
albo wszystko wymieszac na patelni
KUSKUS
Przygotować kuskus swoim sprawdzonym sposobem.
CIECIERZYCA (Marghe)
puszkę ciecierzycy wrzucić na oliwę, 3 łyżeczki musztardy , 2 łyżki oliwy i 2 łyżeczki octu winnego wymieszać i dodać na patelnie. Chwilę poddusić.
Dodać cebule czerwoną pokrojoną w kosteczkę.
CUKINIA (Marghe)
pół cukinii pokroić w zapałkę, wrzucić na oliwę z płatkami czosnku, poddusić, wkropić pół cytryny. Poddusić. ma pozostać chrupiąca.
POMIDORA
pokroić w poprzek , posypać sola i ziołami prowansalskimi, wrzucić na patelnię z oliwą, aż zbrązowieje ładnie
Sposoby podania:
kuskus na środku, wokoło ciecierzyca, na wierzch ładnie posypać cukinią, na wierzchu położyć pomidory

albo wszystko wymieszac na patelni

Ostatnią edycję dokonał moderator: