Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Łaciate kruche z wiśniami pod bezą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 534658" data-attributes="member: 73"><p>troszkę zerznięte z siostry Anastazji</p><p></p><p>3 zółtka</p><p>2,5szkl mąki</p><p>2,5łyzeczki proszku do pieczenia</p><p>łyżeczka cukru waniliowego</p><p>200g Kasi</p><p>3łyzki cukru pudru</p><p>2łyżki kakao</p><p>prawie cała łyżka octu</p><p></p><p>bułka tarta</p><p></p><p>wiśnie(nie mam wagi i zbieram z drzewa ale jest ich tyle ze pokrywaja mi dno patelni o srednicy ok 30cm, pewne z pól kilo czyli normalnej nie małej patelni)</p><p>2 łyżeczki mąki ziemniaczanej</p><p>pół filiżanki wody</p><p>2łyzki cukru</p><p></p><p>3białka</p><p>szczypta soli</p><p>3/4szkl cukru</p><p></p><p>żółtka rozbełtać z cukrem, połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i margaryna i zagnieść ciasto.</p><p>podzielić na 3 równe części, jedna wykleić blache, podziabać widelcem, lekko posypać bułką tartą, druga połączyć z octem , trzecia z kakao i druga i trzecią zamrozić</p><p>wiśnie wydrylować, podsmażyć aż puszczą sok z cukrem i dodać rozmieszana w zimnej wodzie mąkę, lekko jeszcze podgotować mieszając aż sie zrobi kisiel i ostudzić</p><p>ubić piane z białek i cukru</p><p>wyłożyć wiśnie na pierwsze ciasto, na nie zetrzeć na grubej tarce po połowie zamrożonych ciast wyłożyć ubitą piane z białek zetrzeć resztę zamrożonych ciast</p><p>używam małej tortownicy</p><p>ok 30 min w ok 180C</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 534658, member: 73"] troszkę zerznięte z siostry Anastazji 3 zółtka 2,5szkl mąki 2,5łyzeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego 200g Kasi 3łyzki cukru pudru 2łyżki kakao prawie cała łyżka octu bułka tarta wiśnie(nie mam wagi i zbieram z drzewa ale jest ich tyle ze pokrywaja mi dno patelni o srednicy ok 30cm, pewne z pól kilo czyli normalnej nie małej patelni) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej pół filiżanki wody 2łyzki cukru 3białka szczypta soli 3/4szkl cukru żółtka rozbełtać z cukrem, połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i margaryna i zagnieść ciasto. podzielić na 3 równe części, jedna wykleić blache, podziabać widelcem, lekko posypać bułką tartą, druga połączyć z octem , trzecia z kakao i druga i trzecią zamrozić wiśnie wydrylować, podsmażyć aż puszczą sok z cukrem i dodać rozmieszana w zimnej wodzie mąkę, lekko jeszcze podgotować mieszając aż sie zrobi kisiel i ostudzić ubić piane z białek i cukru wyłożyć wiśnie na pierwsze ciasto, na nie zetrzeć na grubej tarce po połowie zamrożonych ciast wyłożyć ubitą piane z białek zetrzeć resztę zamrożonych ciast używam małej tortownicy ok 30 min w ok 180C [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Łaciate kruche z wiśniami pod bezą
Top
Bottom