Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Łaciate kruche z wiśniami pod bezą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 535445" data-attributes="member: 1215"><p>[ATTACH=full]13907[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]13908[/ATTACH]</p><p></p><p>Upiekłam dziś. Mam uwagi. Ciasto położone bezpośrednio na wiśnie nie upiekło się dobrze. Piana nie wysuszyła sie w ogóle, ale to akurat nie przeszkadza. Piana jest bardzo słodka i dobrze komponuje sie z kwaskowatymi wiśniami.</p><p>Moim zdaniem, lepiej byłoby zrobić spód ciasta z połowy całości, położyć wiśnie (doskonałe z tym kisielem) potem pianę i na wierzch utartą drugą część ciasta. Nie dam następnym razem kakao, nie widzę potrzeby.</p><p>Kruche ciasto jest znakomite w smaku. U mnie w piekarniku z wentylatorem w temperaturze 185 stopni siedziało 50 minut. Wierzch i spód upiekły sie pięknie - co widać na zdjęciu, środek gorzej. </p><p></p><p>Myślę, że wiśnie od spodu a piana z wierzchu blokowały dostęp ciepła do tej środkowej części ciasta i dlatego jest niedopieczone. Może mój piekarnik słabo piecze?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 535445, member: 1215"] [ATTACH=full]13907[/ATTACH] [ATTACH=full]13908[/ATTACH] Upiekłam dziś. Mam uwagi. Ciasto położone bezpośrednio na wiśnie nie upiekło się dobrze. Piana nie wysuszyła sie w ogóle, ale to akurat nie przeszkadza. Piana jest bardzo słodka i dobrze komponuje sie z kwaskowatymi wiśniami. Moim zdaniem, lepiej byłoby zrobić spód ciasta z połowy całości, położyć wiśnie (doskonałe z tym kisielem) potem pianę i na wierzch utartą drugą część ciasta. Nie dam następnym razem kakao, nie widzę potrzeby. Kruche ciasto jest znakomite w smaku. U mnie w piekarniku z wentylatorem w temperaturze 185 stopni siedziało 50 minut. Wierzch i spód upiekły sie pięknie - co widać na zdjęciu, środek gorzej. Myślę, że wiśnie od spodu a piana z wierzchu blokowały dostęp ciepła do tej środkowej części ciasta i dlatego jest niedopieczone. Może mój piekarnik słabo piecze? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Łaciate kruche z wiśniami pod bezą
Top
Bottom