- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
W sumie jest to danie calkowicie wymyslone przezemnie, takie danie, ktore powstalo z koniecznosci utylizowania resztek, robilam je bez przekonania, a jednak wyszlo cos pysznego
dlatego wpisuje tutaj przepis, nawet zeby sama nie zapomniec jak to szlo
dodatki dalam na oko, ale sprobuje sobie przypomnie ile czego bylo
potrzebujemy:
kapuste biala
300g pieczarek
2 duze cebule
2 cukinie
125g swiezego mlodego szpinaku (mi sie paczka ostala w lodowce)
250g tofu wedzonego
kawalek sera zoltego startego
pol kubka smietanki
przyprawy:sol, pieprz, papryka w proszku
kapuste obrywamy z lisci, wycinamy strunk, blanszujemy na miekko w gotujacej sie wodzie, odcedzamy, te liscie beda naszymi platami lasagnie
cebule kroimy w kostke, pieczarki w plasterki, cukinie w polplasterki
cebule smazymy na lekko zlocisty kolor, dodajemy pieczarki i cukinie, smazymy az puszcza sok, ale nie zrobic z tego paciaji, na koniec wrzucamy na to szpinak i czekamy az sie troche zapadnie, przyprawiamy czym kto lubi
tofu kroimy w platsry
w formie do zapiekania ukladamy na dnie warstwe lisci kapusty, na to kladziemy polowe pieczarek &Co. na to kladziemy polowe tofu, posypujemy garscia sera
na to znowu liscie kapusty i znowu nadzienie, tofu, ser
powtarzamy na tyle na ile nam starczy nadzienia i lisci
na koniec polewamy calosc smietanka i posypujemy serem, zapiekamy ok. 25 minut
mnie wyszlo cos bajecznie pysznego!!! najlepsze bylo na drugi dzien
bede niedlug robis znowu to wstawie zdjecie
dlatego wpisuje tutaj przepis, nawet zeby sama nie zapomniec jak to szlo
dodatki dalam na oko, ale sprobuje sobie przypomnie ile czego bylo
potrzebujemy:
kapuste biala
300g pieczarek
2 duze cebule
2 cukinie
125g swiezego mlodego szpinaku (mi sie paczka ostala w lodowce)
250g tofu wedzonego
kawalek sera zoltego startego
pol kubka smietanki
przyprawy:sol, pieprz, papryka w proszku
kapuste obrywamy z lisci, wycinamy strunk, blanszujemy na miekko w gotujacej sie wodzie, odcedzamy, te liscie beda naszymi platami lasagnie
cebule kroimy w kostke, pieczarki w plasterki, cukinie w polplasterki
cebule smazymy na lekko zlocisty kolor, dodajemy pieczarki i cukinie, smazymy az puszcza sok, ale nie zrobic z tego paciaji, na koniec wrzucamy na to szpinak i czekamy az sie troche zapadnie, przyprawiamy czym kto lubi
tofu kroimy w platsry
w formie do zapiekania ukladamy na dnie warstwe lisci kapusty, na to kladziemy polowe pieczarek &Co. na to kladziemy polowe tofu, posypujemy garscia sera
na to znowu liscie kapusty i znowu nadzienie, tofu, ser
powtarzamy na tyle na ile nam starczy nadzienia i lisci
na koniec polewamy calosc smietanka i posypujemy serem, zapiekamy ok. 25 minut
mnie wyszlo cos bajecznie pysznego!!! najlepsze bylo na drugi dzien

bede niedlug robis znowu to wstawie zdjecie