Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Laskowy Raj
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Lipka" data-source="post: 556632" data-attributes="member: 4124"><p><strong>Laskowy Raj</strong> </p><p></p><p>Składniki: </p><p>1/2 l mleka, </p><p>2 czubate łyżki maki ziemniaczanej, </p><p>2 płaskie łyżki maki pszennej, </p><p>1 szklanka cukru brązowego dark muscovado, </p><p>paczka krakersów (słonych np. tych z Lajkonika bez żadnym dodatków typu sezam) </p><p>kostka masła, </p><p>szklanka zmielonych orzechów laskowych </p><p>oraz </p><p>tabliczka gorzkiej czekolady </p><p>1/2 szklanki śmietanki 30 lub 36% </p><p>na polewę </p><p>oraz orzechy całe do wrzucenia do ciasta i posiekane do posypania na wierzchu </p><p></p><p>Mąkę rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrem, </p><p>ugotować budyń. </p><p>Wystudzić, utrzeć z masłem, na koniec dodać zmielone orzechy i wymieszać. </p><p>Wyłożyć połowę krakersów, połowę masy, wsypac orzechy całe w ilosci wg uznania, znów krakersy i reszta masy. </p><p>Wlożyc ciasto do lodówki jak trochę stęgnie zrobic polewę, rozpuscić czekolade w smietance (np. w mikrofali), mieszać do uzyskania jednolitej masy, polać ciasto, posypać posiekanymi orzechami i do lodówki. </p><p>Ciasto należy zostawić na całą noc w lodówce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lipka, post: 556632, member: 4124"] [B]Laskowy Raj[/B] Składniki: 1/2 l mleka, 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżki maki pszennej, 1 szklanka cukru brązowego dark muscovado, paczka krakersów (słonych np. tych z Lajkonika bez żadnym dodatków typu sezam) kostka masła, szklanka zmielonych orzechów laskowych oraz tabliczka gorzkiej czekolady 1/2 szklanki śmietanki 30 lub 36% na polewę oraz orzechy całe do wrzucenia do ciasta i posiekane do posypania na wierzchu Mąkę rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrem, ugotować budyń. Wystudzić, utrzeć z masłem, na koniec dodać zmielone orzechy i wymieszać. Wyłożyć połowę krakersów, połowę masy, wsypac orzechy całe w ilosci wg uznania, znów krakersy i reszta masy. Wlożyc ciasto do lodówki jak trochę stęgnie zrobic polewę, rozpuscić czekolade w smietance (np. w mikrofali), mieszać do uzyskania jednolitej masy, polać ciasto, posypać posiekanymi orzechami i do lodówki. Ciasto należy zostawić na całą noc w lodówce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Laskowy Raj
Top
Bottom