Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Lazania wegetariańska wersja qd
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1693525" data-attributes="member: 692"><p><strong>Lazania wegetariańska wersja qd</strong></p><p></p><p>Skladniki:</p><p></p><p>1 opakowanie gotowych platów na lazanię ( użyłam Barilla))</p><p></p><p>1 cukinia</p><p></p><p>1 por</p><p></p><p>100-150 g twardego sera żółtego</p><p></p><p>500 g twarogu sernikowego 4% lub 6% tłuszczu ( użyłam President z owada)</p><p></p><p>50 g łuskanych ziaren słonecznika</p><p></p><p>1 łyżka oliwy z oliwek</p><p></p><p>sól, pieprz, tymianek, oregano, tarta skórka z cytryny</p><p></p><p>1 puszka 400 g gotowego sosu do pizzy ( użyłam Muttti)</p><p></p><p>tarta mozarella i tarty parmezan lub grana padano lub inny twardy ser o wyraźnym smaku ( użyłam serów z marketu)</p><p></p><p></p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Pora oczyścić, pokroić drobno, poddusić na patelni na oliwie. Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Ser twardy pokroić w drobną ( ca 5 mm) kostkę. Ziarna słonecznika podprażyć na suchej patelni.</p><p></p><p>W misce wymieszać powyższe składniki z twarogiem, dodać skórkę z cytryny, sół, pieprz, tymianek i oregano ( mogą być suche); masa powinna być zbyt słona i zbyt pieprzna.</p><p></p><p>Otworzyć puszkę sosu do pizzy . Dno naczynia do zapiekania lekko natłuścić i układać warstwami:</p><p></p><p>Platy lazanii, warstwa masy serowej, płaty lazanii, warstwa sosu do pizzy i tak dalej. Ostatnia warstwa powinna być z masy serowej. Całość posypać serami i odstawić na parę godzin, żeby makaron zmiękł. Piec ok. 35-40 min w 200 C, grzanie góra/dół bez termoobiegu.</p><p></p><p>[ATTACH]102297[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1693525, member: 692"] [B]Lazania wegetariańska wersja qd[/B] Skladniki: 1 opakowanie gotowych platów na lazanię ( użyłam Barilla)) 1 cukinia 1 por 100-150 g twardego sera żółtego 500 g twarogu sernikowego 4% lub 6% tłuszczu ( użyłam President z owada) 50 g łuskanych ziaren słonecznika 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz, tymianek, oregano, tarta skórka z cytryny 1 puszka 400 g gotowego sosu do pizzy ( użyłam Muttti) tarta mozarella i tarty parmezan lub grana padano lub inny twardy ser o wyraźnym smaku ( użyłam serów z marketu) Wykonanie: Pora oczyścić, pokroić drobno, poddusić na patelni na oliwie. Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Ser twardy pokroić w drobną ( ca 5 mm) kostkę. Ziarna słonecznika podprażyć na suchej patelni. W misce wymieszać powyższe składniki z twarogiem, dodać skórkę z cytryny, sół, pieprz, tymianek i oregano ( mogą być suche); masa powinna być zbyt słona i zbyt pieprzna. Otworzyć puszkę sosu do pizzy . Dno naczynia do zapiekania lekko natłuścić i układać warstwami: Platy lazanii, warstwa masy serowej, płaty lazanii, warstwa sosu do pizzy i tak dalej. Ostatnia warstwa powinna być z masy serowej. Całość posypać serami i odstawić na parę godzin, żeby makaron zmiękł. Piec ok. 35-40 min w 200 C, grzanie góra/dół bez termoobiegu. [ATTACH]102297[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Lazania wegetariańska wersja qd
Bottom