Wczoraj zrobiłam leczo z resztek, czyli tego co sie nawinie
pod reke
Przepis:
Zeszklic cebulę na masle, dodać parówki pokrojone w male kawałki, potem dosypać leczo. Zagotować i dodac przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gdy trochę odparuje zaciągnąc mąką, żeby konsystencja była bardziej "zwarta". Podawać na gorąco z tostami zapieczonymi z żółtym serem.
B. proste, tanie i smaczne. Idealne na kolację

Przepis:
- 5 parówek
2 cebule
1/2 paczki lecza mrożonego
koncentrat pomidorowy
papryka ostra, sol, pieprz
1/2 kostki masla
2 łyzki mąki krupczatki
ser zółty
chleb tostowy
Zeszklic cebulę na masle, dodać parówki pokrojone w male kawałki, potem dosypać leczo. Zagotować i dodac przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gdy trochę odparuje zaciągnąc mąką, żeby konsystencja była bardziej "zwarta". Podawać na gorąco z tostami zapieczonymi z żółtym serem.
B. proste, tanie i smaczne. Idealne na kolację