- Kwi 1, 2009
- 648
- 0
- 0
400 ml jogurtu naturalnego wymieszać ze szklanką cukru.
Mieszając dodawać stopniowo 2 jajka i 2 szklanki mąki połączonej z proszkiem do pieczenia. Kiedy ciasto będzie gładkie wylać do średniej wielkości tortownicy i piec w 180 sopni do momentu aż zacznie odstawać od formy i lekko się zrmieni.
Na zimne ciasto wyłożyć ubitą kremówkę połączoną z przetartymi owocami (jagody, jeżyny, maliny, truskawki...)
Na masę smietanowo - owocową wyłożyć te same owoce, które daliśmy do masy. Zalać tężejącą galaretką.
Mniej tuczącą alternatywą dla kremówki jest użycie serka twarogowego lub homogeniozowanego i dodanie do niego w odpowiedniej proporcji żelatyny i owoców.
Mieszając dodawać stopniowo 2 jajka i 2 szklanki mąki połączonej z proszkiem do pieczenia. Kiedy ciasto będzie gładkie wylać do średniej wielkości tortownicy i piec w 180 sopni do momentu aż zacznie odstawać od formy i lekko się zrmieni.
Na zimne ciasto wyłożyć ubitą kremówkę połączoną z przetartymi owocami (jagody, jeżyny, maliny, truskawki...)
Na masę smietanowo - owocową wyłożyć te same owoce, które daliśmy do masy. Zalać tężejącą galaretką.
Mniej tuczącą alternatywą dla kremówki jest użycie serka twarogowego lub homogeniozowanego i dodanie do niego w odpowiedniej proporcji żelatyny i owoców.
Ostatnią edycję dokonał moderator: