- Sty 8, 2006
- 121
- 0
- 0
Korzystając z przepisu z bloga "filozofia smaku" http://filozofiasmaku.blogspot.com/2013/05...ml#.UioBJtJX9UU zrobiłam lemon curd w termomixie. Wyszedł idealny,budyniowy i żółciutki ale przede wszystkim pyszny!
Przepis:
1/3 szklanki soku z cytryny
3 jajka
100g masła
1/2 szkl. ksylitolu ( orginalny przepis podaje szklankę cukru) ja cukru nie używam.
skórka starta z 2-3 cytryn.
Wszystko razem wkładamy do Termomixa zakładamy motylek i mieszamy przez 8 min. na 80 st.C obr.3
Wychodzi idealny krem. Przelewamy ddo słoika i do lodówki...
Może stać ok.10-14 dni ale szybciej się go pochłonie
Pozdrawiam.
Przepis:
1/3 szklanki soku z cytryny
3 jajka
100g masła
1/2 szkl. ksylitolu ( orginalny przepis podaje szklankę cukru) ja cukru nie używam.
skórka starta z 2-3 cytryn.
Wszystko razem wkładamy do Termomixa zakładamy motylek i mieszamy przez 8 min. na 80 st.C obr.3
Wychodzi idealny krem. Przelewamy ddo słoika i do lodówki...
Może stać ok.10-14 dni ale szybciej się go pochłonie
Pozdrawiam.