2 cytryny, 5 łyżek cukru, pół łyżeczki sproszkowanego imbiru, 6 szkl. wody mineralnej.
Cytryny wyszorować. Jedną z cytryn obrać ze skórki ( skórkę zachować) i pokroić na plasterki, pamiętając by wyjąc pestki. Z drugiej cytryny wycisnąć dokładnie sok. Szklankę wody zagotować z cukrem, skórką cytrynową i imbirem. Ostudzić, przecedzić, połączyć z wyciśniętym sokiem i 5 szklankami wody. Do napoju włozyc plasterki cytryny, zamieszać i odstawić do lodówki na godzinę. Podawać z kostkami lodu. Zamiast jednej szklanki wody można dodać do napoju szklankę białego półwytrawnego wina.
Cytryny wyszorować. Jedną z cytryn obrać ze skórki ( skórkę zachować) i pokroić na plasterki, pamiętając by wyjąc pestki. Z drugiej cytryny wycisnąć dokładnie sok. Szklankę wody zagotować z cukrem, skórką cytrynową i imbirem. Ostudzić, przecedzić, połączyć z wyciśniętym sokiem i 5 szklankami wody. Do napoju włozyc plasterki cytryny, zamieszać i odstawić do lodówki na godzinę. Podawać z kostkami lodu. Zamiast jednej szklanki wody można dodać do napoju szklankę białego półwytrawnego wina.

Ostatnią edycję dokonał moderator: