- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
2 serki homogenizowane waniliowe
3 jajka
2 łyżki masła
mąka
Mieszam serki z jajkami i masłem, dodaję tyle mąki żeby ciasto się nie rozpadało. Wykładam za pomocą łyżki na gorącą wodę i gotuję parę minut od wypłynięcia. Gotuje się w małych partiach. Po ugotowaniu przekładam do durszlaka by trochę odciekły, po czym gotowe posypuję cukrem i polewam rozpuszczonym masłem
Porcja jest mniej więcej dla 3 osób. Dla smaku można dodać do ciasta cukru waniliowego, a jeśli chce się mieć pulchniejsze to trochę proszku do pieczenia.
Źródło: moja mama
Foto robione na szybko telefonem, więc trochę kiepskiej jakości.
3 jajka
2 łyżki masła
mąka
Mieszam serki z jajkami i masłem, dodaję tyle mąki żeby ciasto się nie rozpadało. Wykładam za pomocą łyżki na gorącą wodę i gotuję parę minut od wypłynięcia. Gotuje się w małych partiach. Po ugotowaniu przekładam do durszlaka by trochę odciekły, po czym gotowe posypuję cukrem i polewam rozpuszczonym masłem
Porcja jest mniej więcej dla 3 osób. Dla smaku można dodać do ciasta cukru waniliowego, a jeśli chce się mieć pulchniejsze to trochę proszku do pieczenia.
Źródło: moja mama

Foto robione na szybko telefonem, więc trochę kiepskiej jakości.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: