- Sie 19, 2007
- 16,197
- 1
- 0
W gruncie rzeczy nic nowego ale jest bardzo dobre. Chodziło o to, żeby przemycić jak najwięcej natki pietruszki która już mi obrzydła z kretesem i to jest bardzo dobry sposób:
2 szkl ugotowanego ryżu
1 - 2 marchewki młode, surowe,
kawałek bulwy młodego selera
2 świeże ogóki gruntowe
biała część pora lub młoda cebulka albo i to, i to
spora porcja natki
2 ugotowane jajka
majonez + jogurt
sól, pieprz
Marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej, pozostałe warzywa i jajka pokroić w kostkę. Wsypać do zimnego ryżu, dołożyć posiekaną natkę, dodać sos z majonezu i jogurtu, soli i pieprzu. Zostawić w lodówce do schłodzenia.
Dzisiaj jakoś mało w mojej sałatce natki , zazwyczaj bywa jej więcej. Sałatka jest naprawdę pyszna a przy tym szybko się ją robi, no i jest napewno zdrowa. Gdyby jeszcze nie ten majonez.... ale wtedy nie byłaby taka dobra!
2 szkl ugotowanego ryżu
1 - 2 marchewki młode, surowe,
kawałek bulwy młodego selera
2 świeże ogóki gruntowe
biała część pora lub młoda cebulka albo i to, i to
spora porcja natki
2 ugotowane jajka
majonez + jogurt
sól, pieprz
Marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej, pozostałe warzywa i jajka pokroić w kostkę. Wsypać do zimnego ryżu, dołożyć posiekaną natkę, dodać sos z majonezu i jogurtu, soli i pieprzu. Zostawić w lodówce do schłodzenia.
Dzisiaj jakoś mało w mojej sałatce natki , zazwyczaj bywa jej więcej. Sałatka jest naprawdę pyszna a przy tym szybko się ją robi, no i jest napewno zdrowa. Gdyby jeszcze nie ten majonez.... ale wtedy nie byłaby taka dobra!