Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Liobios Chorba*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1025916" data-attributes="member: 1142"><p>na podstawie przepisu na <a href="http://www.aboutgeorgia.ge/cuisine/soups.html?page=8" target="_blank">Liobios Chorba</a> z AboutGeorgia</p><p></p><p>250g czerwonej fasolki, namoczonej przez noc i ugotoweanej z 1 lyzeczka soli i 1 lisciem laurowym</p><p>3 lyzki masla</p><p>2 lyzki oliwy z oliwek</p><p>2 srednie cebule, posiekane</p><p>1 duza marchewka, pokrojona w kostke</p><p>2 pory, biale czesci tylko, pokrojone w plasterki</p><p>2 lodygi selera naciowego, pokrojone w kostke</p><p>3 duze zabki czosnku</p><p>1 mala ostra papryczka</p><p>2 litry warzywnego wywaru</p><p>sol i pieprz</p><p>po 6 galazek: kopru, zielonej pietruszki, kolendry, posiekane bardzo drobno</p><p>1 lyzka czerwonego octu winnego</p><p></p><p></p><p>W duzym garnku rozpuscilam maslo z oliwa, dodalam marchewke, pory, cebulke i seler. Dusilam pod przykryciem, az warzwa zmiekly (ok 20 min) W mozdzierzu utluklam czosnek z reszta soli i papryczka, dodalam do warzyw wraz z miekka fasolka. Gotowalam na wolnym ogniu przez 20 minut. Doprawilam sola i pieperzem, dodalam ziola i ocet.</p><p></p><p>Pyszna, &quot;tresciwa&quot; zupa o ciekawym, ostro-kwasnym smaku. Polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1025916, member: 1142"] na podstawie przepisu na [URL="http://www.aboutgeorgia.ge/cuisine/soups.html?page=8"]Liobios Chorba[/URL] z AboutGeorgia 250g czerwonej fasolki, namoczonej przez noc i ugotoweanej z 1 lyzeczka soli i 1 lisciem laurowym 3 lyzki masla 2 lyzki oliwy z oliwek 2 srednie cebule, posiekane 1 duza marchewka, pokrojona w kostke 2 pory, biale czesci tylko, pokrojone w plasterki 2 lodygi selera naciowego, pokrojone w kostke 3 duze zabki czosnku 1 mala ostra papryczka 2 litry warzywnego wywaru sol i pieprz po 6 galazek: kopru, zielonej pietruszki, kolendry, posiekane bardzo drobno 1 lyzka czerwonego octu winnego W duzym garnku rozpuscilam maslo z oliwa, dodalam marchewke, pory, cebulke i seler. Dusilam pod przykryciem, az warzwa zmiekly (ok 20 min) W mozdzierzu utluklam czosnek z reszta soli i papryczka, dodalam do warzyw wraz z miekka fasolka. Gotowalam na wolnym ogniu przez 20 minut. Doprawilam sola i pieperzem, dodalam ziola i ocet. Pyszna, "tresciwa" zupa o ciekawym, ostro-kwasnym smaku. Polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Liobios Chorba*
Top
Bottom