- Lut 12, 2006
- 124
- 0
- 0
LODOWIEC – ŚMIETANOWIEC z bakaliami
• 3 l mleka
• 2 śmietany 0,5 różowe
• 10 jajek
Mleko zagotować a śmietanę z jajkami roztrzepać i wlać na gotujące się mleko. Odczekać, aż będzie robił się twaróg i zebrać na pieluchę , po czym ostudzić.
• 2 masła śmietankowe łowickie
• 2 szkl pudru
• 3 paczki herbatników
• Odrobina kakao
• Bakalie ( rodzynki, orzechy, mogą być przeróżne według smaku i gustu)
Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać ostudzony twaróg i bakalie. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao.
Kolejność układania na tortownicy:
1. .na dno ułożyć herbatniki , które mogą być lekko namoczone w mleku
2. masa
3. herbatniki
4. masa
5. herbatniki
6. polać polewą lub masa i ozdobić.
SMACZNEGO
Niestety nie posiadam zdjęć, został zrobiony dopiero raz bo to świeżutki pachnący przepisik...po prostu niebo w gębie.....w dodatku śmietankowe
• 3 l mleka
• 2 śmietany 0,5 różowe
• 10 jajek
Mleko zagotować a śmietanę z jajkami roztrzepać i wlać na gotujące się mleko. Odczekać, aż będzie robił się twaróg i zebrać na pieluchę , po czym ostudzić.
• 2 masła śmietankowe łowickie
• 2 szkl pudru
• 3 paczki herbatników
• Odrobina kakao
• Bakalie ( rodzynki, orzechy, mogą być przeróżne według smaku i gustu)
Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać ostudzony twaróg i bakalie. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao.
Kolejność układania na tortownicy:
1. .na dno ułożyć herbatniki , które mogą być lekko namoczone w mleku
2. masa
3. herbatniki
4. masa
5. herbatniki
6. polać polewą lub masa i ozdobić.
SMACZNEGO

Niestety nie posiadam zdjęć, został zrobiony dopiero raz bo to świeżutki pachnący przepisik...po prostu niebo w gębie.....w dodatku śmietankowe