- Wrz 20, 2004
- 22,942
- 0
- 36
Skladniki identyczne jak w moim przepisie podstawowym, czyli
1. smietana kremowka - kubeczek
2. pol litra mleka tlustego
3. szklanka cukru
Wykonanie:
Mleko przegotowac. Cukier rozpuscic, mieszajac doprowadzic do karmelu. Powolutku laczyc z cieplym mlekiem (mleko dolewac partiami) caly czas mieszac. Dolanie zbyt zimnego mleka grozi karmelowa skorupka (trzeba pozniej podgrzac i mieszac). Ostudzic. Smietane ubic (nie jest konieczne). Polaczyc z masa mleczno-karmelowa. Schlodzic w lodowce. Przygotowac w maszynie.
1. smietana kremowka - kubeczek
2. pol litra mleka tlustego
3. szklanka cukru
Wykonanie:
Mleko przegotowac. Cukier rozpuscic, mieszajac doprowadzic do karmelu. Powolutku laczyc z cieplym mlekiem (mleko dolewac partiami) caly czas mieszac. Dolanie zbyt zimnego mleka grozi karmelowa skorupka (trzeba pozniej podgrzac i mieszac). Ostudzic. Smietane ubic (nie jest konieczne). Polaczyc z masa mleczno-karmelowa. Schlodzic w lodowce. Przygotowac w maszynie.

Ostatnią edycję dokonał moderator: