- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
2 gruszki pokrojone w kostkę (mogą być z puszki)
100 g cukru
500 ml śmietany 30%
sok z cytryny (do smaku)
50-100 g kremu krówkowego do smaku
Gruszki usmażyć na cukrze i skarmelizować. Ja dodatkowo sflambirowałam, ale nie jest to konieczne. Gruszki majją się rozpaćkać - pewnie stopien rozpackania zalezy od twadosci gruszek. Schłodzić. Wymieszac z pozostałymi składnikami, wrzucić do maszyny
PRZEPYSZNE!
100 g cukru
500 ml śmietany 30%
sok z cytryny (do smaku)
50-100 g kremu krówkowego do smaku
Gruszki usmażyć na cukrze i skarmelizować. Ja dodatkowo sflambirowałam, ale nie jest to konieczne. Gruszki majją się rozpaćkać - pewnie stopien rozpackania zalezy od twadosci gruszek. Schłodzić. Wymieszac z pozostałymi składnikami, wrzucić do maszyny
PRZEPYSZNE!