- Paź 30, 2007
- 223
- 0
- 0
Od kiedy mam maszynę do robienia lodów jest ona w użytku codziennie. Nie używam jej tylko wtedy jak się mrozi... Były już lody karmelowe i brzoskwiniowe ale niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Teraz przyszła pora na lody czekoladowe. Zdjęcie jest ale też już końcówki, nie wiem jak mi się udało je zrobić
Lody mają intensywny czekoladowy smak, wręcz gorzkawy, ale dla mnie jest super ale ja jestem czekoladoholikiem...
szklanka śmietany kremówki
szklanka tłustego mleka
1/4 szklanki cukru
tabliczka gorzkiej czekolady
łyżeczka ekstraktu waniliowego
Podgrzać w garnuszku śmietanę, mleko i cukier aż do rospuszczenia. Zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać aż do uzyskania jednolitej kremowej masy. Ostudzić do temperatury lodówkowej i do maszyny
Dalej postępować jak w instrukcji maszyny.


szklanka śmietany kremówki
szklanka tłustego mleka
1/4 szklanki cukru
tabliczka gorzkiej czekolady
łyżeczka ekstraktu waniliowego
Podgrzać w garnuszku śmietanę, mleko i cukier aż do rospuszczenia. Zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać aż do uzyskania jednolitej kremowej masy. Ostudzić do temperatury lodówkowej i do maszyny

