Jest to trochę zmieniona wersja na Bitter orange ice cream z ksiązki Nigella Bites
2 pomarańcze i 1 cytryna ( oryginale 2 cytryny - limonki i 1 pomarańcza)
175 g cukru pudru
500ml śmietany kremówki
Wycisnąć sok z owoców ( w oryginale należy oprócz tego zetrzeć skórkę z jednej limonki i pomarańczy). Ubić śmietanę i dodać cukier wymieszać i dolać sok (również skórki). Wlać do pucharków i zamrozić. Przed jedzeniem wyjąć na 15-20 min z lodówki do lekkiego rozmrożenia.

2 pomarańcze i 1 cytryna ( oryginale 2 cytryny - limonki i 1 pomarańcza)
175 g cukru pudru
500ml śmietany kremówki
Wycisnąć sok z owoców ( w oryginale należy oprócz tego zetrzeć skórkę z jednej limonki i pomarańczy). Ubić śmietanę i dodać cukier wymieszać i dolać sok (również skórki). Wlać do pucharków i zamrozić. Przed jedzeniem wyjąć na 15-20 min z lodówki do lekkiego rozmrożenia.