mysz @ 15 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1303615Wzięłam mały garnek bo co tam taka szklanka mleka. Po dodaniu żółtek z cukrem urosło tak, że zaczęło wychodzić z garnka więc wyłączyłam gaz, opadło i już było takie grudkowate. Trzymam w lodówce, nie wiem czy coś z tego wyjdzie czy wyrzucić.Zrób, a co Ci szkodzi. Ja kiedyś zagotowałam i wyszla braja coś jak gotowana jajecznica ale się nie poddałami lody było dobre.![]()
mysz @ 17 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1304227Zaryzykowałam i zrobiłam. Dobre tylko przeszkadza mi tłusta warstwa na podniebieniu. Coś schrzaniłam czy tak ma być?E, coś nie tak. Przynajmniej ja osobiście nie zauważyłam![]()
Albo może Ty masz bardziej wrażliwe podniebienie?
sabuto @ 17 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1304271Też robiłam i bez maszyny wyszły super! Dałam mleko 2% nie miałam innego następnym razem zrobię z 3,2%.
Wyszły aksamitne! Mniam!
Bardzo sie cieszę Sabutoja też ostatnio robię bez maszyny bo ta ilość mi nie wystarcza. I tak maszyna sobie stoi i robi wrażenie a ja kręcę w garnku mikserem i dobrze![]()
![]()
mysz @ 17 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1304368Wczoraj to jeszcze jak cię mogę ale dziś są tak zamarznięte że trzeba sobie naskrobać porcję. Czemu kupne lody tak nie zamarzają?Trzeba wyjąć trochę wcześniej albo w trakcie produkcji dodać trochę wódki.![]()
mysz @ 18 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1304738Wódka odpada bo dziecko lubi sobie spróbować trochę na język. Zresztą ja też nie gustuję.No to trzeba wyjąć z zamrażarki trochę wcześniej i tyle.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.