Hmmmm...
(to z powodu zdjęć)
Skoro zdjęcie już zamieszone, to jeszcze przepis :
Sorbet ananasowo-imbirowy
1kg dojrzałego ananasa
2,5 cm imbiru
sok oraz skórka starta z jednej cytryny 70 gr cukru
szczypta pieprzu
Ananas zmiksować z imbirem. Dodać sok i skórkę z cytryny, wymieszać i przetrzeć przez sitko (w zasadzie powinien pozostać tylko sok z owoców, więc najlepiej przepuścić przez sokowirówkę). Powinniśmy otrzymać 600ml soku. Jeśli brakuje, to trzeba dodać przegotowanej, zimniej wody. Dodać cukier i pieprz, wymieszać i wstawić do lodówki na 2-3 godz, żeby smaki się dobrze wymieszały. Zamrażać
Skoro zdjęcie już zamieszone, to jeszcze przepis :
Sorbet ananasowo-imbirowy
1kg dojrzałego ananasa
2,5 cm imbiru
sok oraz skórka starta z jednej cytryny 70 gr cukru
szczypta pieprzu
Ananas zmiksować z imbirem. Dodać sok i skórkę z cytryny, wymieszać i przetrzeć przez sitko (w zasadzie powinien pozostać tylko sok z owoców, więc najlepiej przepuścić przez sokowirówkę). Powinniśmy otrzymać 600ml soku. Jeśli brakuje, to trzeba dodać przegotowanej, zimniej wody. Dodać cukier i pieprz, wymieszać i wstawić do lodówki na 2-3 godz, żeby smaki się dobrze wymieszały. Zamrażać