Łosoś w cieście phyllo*

marghe

Member
Lis 1, 2004
29,231
2
0
Przepis z BBC:

Ingredients:2 middle-cut fillets of salmon (4-5 oz/110-150 g each)
4 sheets filo pastry (approximately 7 x 12 inches/18 x 30 cm each)
1 teaspoon grated fresh ginger
grated zest and juice of 1 lime
1 clove of garlic, crushed
1 tablespoon chopped fresh coriander
1 small spring onion, finely sliced
1 oz (25 g) butter
salt and freshly milled black pepper
To serve:
a few sprigs of coriander
1 lime, cut into quarters

Method:
First of all, in a small bowl, mix together the ginger, lime zest, garlic,
coriander and spring onion, then stir in the lime juice. Now melt the butter
in a small saucepan, then lay 1 sheet of filo pastry out on a flat surface,
brush it all over with some of the melted butter, spread another sheet of
filo on top and brush this lightly with melted butter as well.Now position
one of the salmon fillets near to one end of the filo, season it and sprinkle
half the lime and herb mixture on top. Next, fold the short end of pastry
over the salmon, then fold the long sides inwards, roll the salmon over twice
more and trim any surplus pastry (it's important not to end up with great
wedges of pastry at each end). Wrap the other piece of salmon in exactly the
same way and, when you're ready to cook, brush the parcels all over with
melted butter, place them on a lightly greased baking sheet and bake in the
oven for 20-25 minutes or until the pastry is brown and crisp. Serve,
garnished with sprigs of coriander and wedges of lime to squeeze over.


tłumaczyć?

ps. ja dodałam chili i więcej czosnku
zamarynowałam całosc ciut wcześniej

242701.jpg

242703.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,638
3
0
:anbetung: :anbetung: :anbetung: :anbetung: :anbetung: :blume:
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
29,231
2
0
będzie po lebkach

skladniki
2 kawąłki łososia (kazdy 11- 150g_
4 platy ciasta phyllo (18 x 30 cm )
1 łyzeczka swiezego startego imbiru
skórka starta z 1 limonki + sok
1 zmiażdzony zabek czosnku
1 lyzka posiekanej kolendry
1 dymka drobno posiekana

25 g masła
pieprz, sol..
wymieszać:
imbir, skórkę, czosnek, kolendre i dymkę, wlac sok wyciśnięty z limonki
masło rozpuścić
1 płat ciasta połozyć na blacie posmarowac masłem
przykryć drugim płatem, posmarowac masłem
na cieście ulozyć łososia, polac połowa mikstury
zawinąc , posmarowac masłem
to samo zrobic z drugim kawłakiem ryby

zawijaski ulożyc na natłuszczonym papierze do pieczenia
piec 20 -25 minut

udekotrowac kolendra, limonką itp
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,638
3
0
Dzięki, Marghuniu, mlask
icon_smile.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
35,112
8,439
113
Miałam robić łososia, a właściwie pstrąga łososiowego w papilotach, ale w cieście filo będzie bardziej elegancko. :)
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
35,112
8,439
113
Bardzo smaczny, delikatny i wilgotny łosoś w chrupiącym opakowaniu. Zamarynowałam go kilka godzin przed pieczeniem. Ciasto filo smarowalam mieszanką masła, mleka i oleju. Pakieciki posypałam czarnym i białym sezamem.
IMG_20251019_125801.jpg
IMG_20251019_142101.jpg
 
  • Like
Reakcje: AnkaP
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy