Magdalenki cytrynowe z makiem

Russkaya

Member
Cze 10, 2010
113
0
0
Przepis podstawowy na magdalenki znalazłam na forum (Magdalenki Iwaszkiewiczów). Dodałam do niego sok z cytryny i mak, dzięki czemu zyskały naprawdę interesujący smak
icon_smile.gif
Polecam!


Składniki na 30 sztuk magdalenek:

* 115g mąki
* 80g cukru
* 50g masła
* łyżeczka proszku do pieczenia
* 2 jajka
* sok z 1/2 cytryny
* łyżeczka suchego maku



Masło należy stopić i delikatnie ostudzić. Jajka ubić z cukrem,wlać wyciśnięty sok z cytryny, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, mak i wlać rozpuszczone masło.

Foremki posmarować masłem i oprószyć mąką. Do każdej nakładać po łyżeczce ciasta.

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 7-10 minut. Ja przez pierwsze 5 minut piekłam z termoobiegiem.

Smacznego
icon_smile.gif



obraz083smallb.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy