- Cze 10, 2010
- 113
- 0
- 0
Przepis podstawowy na magdalenki znalazłam na forum (Magdalenki Iwaszkiewiczów). Dodałam do niego sok z cytryny i mak, dzięki czemu zyskały naprawdę interesujący smak
Polecam!
Składniki na 30 sztuk magdalenek:
* 115g mąki
* 80g cukru
* 50g masła
* łyżeczka proszku do pieczenia
* 2 jajka
* sok z 1/2 cytryny
* łyżeczka suchego maku
Masło należy stopić i delikatnie ostudzić. Jajka ubić z cukrem,wlać wyciśnięty sok z cytryny, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, mak i wlać rozpuszczone masło.
Foremki posmarować masłem i oprószyć mąką. Do każdej nakładać po łyżeczce ciasta.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 7-10 minut. Ja przez pierwsze 5 minut piekłam z termoobiegiem.
Smacznego

Składniki na 30 sztuk magdalenek:
* 115g mąki
* 80g cukru
* 50g masła
* łyżeczka proszku do pieczenia
* 2 jajka
* sok z 1/2 cytryny
* łyżeczka suchego maku
Masło należy stopić i delikatnie ostudzić. Jajka ubić z cukrem,wlać wyciśnięty sok z cytryny, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, mak i wlać rozpuszczone masło.
Foremki posmarować masłem i oprószyć mąką. Do każdej nakładać po łyżeczce ciasta.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 7-10 minut. Ja przez pierwsze 5 minut piekłam z termoobiegiem.
Smacznego

