kermidt @ 30 Nov 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1652115Przyszłam zobaczyć co to za majonez z nadzieją na coś bez surowego jajka. Ja go zjem ale jedyna w domu.
Surowego jajka nie podałabym po tak długim staniu, nawet w lodówce.
A robią majonez z aquafaby. Zawsze obiecuję sobie spróbować, ale coś mi nie idzie wykonanie planu.Ha! Dzisiaj na warsztatach robiliśmy majonez na sojowym mleku, occie jabłkowym, musztardzie i oleju.Oczywiście sól i pieprz do tego.
qd @ 30 Nov 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1652139Ha! Dzisiaj na warsztatach robiliśmy majonez na sojowym mleku, occie jabłkowym, musztardzie i oleju.Oczywiście sól i pieprz do tego.i wychodzi to gęste jak zakręcisz?
Za boga chińskiego nie widzę tego.
kermidt @ 30 Nov 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1652149i wychodzi to gęste jak zakręcisz?
Za boga chińskiego nie widzę tego.Geste, jak więcej oleju wlejesz to nawet bardzo bardzo gęste.
Tutaj masz przepis https://wegannerd.blogspot.com/2017/04/jak-...-majonez-z.html i ja go dzisiaj na warsztatach z autorką wlaśnie robiłam i jadłąm potem![]()
kermidt @ 1 Dec 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1652172Dzieki, pisza ze z migdalowym tez wyjdzie, bo ja sojowe omijam.
To gestnienie majo to jakis cud dla mniea widac na zdjeciu, ze sie nei leje. Trzyma forme.![]()
Nie mam nic przeciwko jajkom, wrecz przeciwnie, ale dla mnie samej za duzo majo z jednego jajka.
Mam nadzieje, ze recznym blenderem tez sie ukreci. Wole zrobic w sloiku do przechowywania i umyc tylko koncowke. Nie lubie mycia kielichaAleż tak, używaliśmy żyrafy!![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.