Makaron florencki

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Makaron florencki

-20 dag suszonych pomidorów w oliwie pokrojonych w cienkie paski
-0k.25 dag rukoli
-5 dag świeżo utartych płatków parmezanu
50dag makaronu typu wstążeczki, najlepiej o smaku szpinakowym lub pomidorowym
-6 łyżek oliwy z oliwek
-pieprz czarny i sól do smaku


Na rozgrzanej oliwie dusimy pomidory przez około 5 minut, dorzucamy rukolę i dusimy krótko, tak żeby ja tylko sparzyć. Dodajemy sól i pieprz do smaku i łączymy z gorącym, świeżo ugotowanym ale dente makaronem. Mieszkamy i podajemy posypane świeżo utartym parmezanem.
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
makaron8uq.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy