- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Makaron florencki
-20 dag suszonych pomidorów w oliwie pokrojonych w cienkie paski
-0k.25 dag rukoli
-5 dag świeżo utartych płatków parmezanu
50dag makaronu typu wstążeczki, najlepiej o smaku szpinakowym lub pomidorowym
-6 łyżek oliwy z oliwek
-pieprz czarny i sól do smaku
Na rozgrzanej oliwie dusimy pomidory przez około 5 minut, dorzucamy rukolę i dusimy krótko, tak żeby ja tylko sparzyć. Dodajemy sól i pieprz do smaku i łączymy z gorącym, świeżo ugotowanym ale dente makaronem. Mieszkamy i podajemy posypane świeżo utartym parmezanem.
-20 dag suszonych pomidorów w oliwie pokrojonych w cienkie paski
-0k.25 dag rukoli
-5 dag świeżo utartych płatków parmezanu
50dag makaronu typu wstążeczki, najlepiej o smaku szpinakowym lub pomidorowym
-6 łyżek oliwy z oliwek
-pieprz czarny i sól do smaku
Na rozgrzanej oliwie dusimy pomidory przez około 5 minut, dorzucamy rukolę i dusimy krótko, tak żeby ja tylko sparzyć. Dodajemy sól i pieprz do smaku i łączymy z gorącym, świeżo ugotowanym ale dente makaronem. Mieszkamy i podajemy posypane świeżo utartym parmezanem.