- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

250 g makaronu, np. penne
200 g mrożonego szpinaku
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
1 duży pomidor lub kilka pomidorków koktajlowych
Sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia
ew. parmezan do posypania
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić.
W głębokiej patelni rozgrzać olej. Podsmażyć posiekaną cebulę. Następnie na patelnię włożyć zamrożony szpinak, smażyć, mieszając , aż szpinak się rozmrozi. Wówczas dodać posiekany czosnek. Smażyć chwilę wszytko, mieszając.
Doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojone pomidory, wymieszać. Posypać parmezanem. Podawać ciepłe jako amodzielnie lub jako dodatek do innych dań.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: