Makaron rokpolowo-czosnkowy
25 dag makaronu
10 dag rokpola
3 łyżki słodkiej śmietanki
1 duży lub 2 średnie ząbki czosnku
1 łyżka masła
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Rokpol rozgnieść widelcem ze śmietaną i rozgniecionym w prasce lub bardzo drobno pokrojonym czosnkiem, wymieszać z makaronem. W garnku rozgrzać masło, smażyć makaron z rokpolem przez 1-2 minuty mieszając (zapach może jest nienajciekawszy, ale za to smak jest boski).
Podawać z dobrym białym winem.
25 dag makaronu
10 dag rokpola
3 łyżki słodkiej śmietanki
1 duży lub 2 średnie ząbki czosnku
1 łyżka masła
Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Rokpol rozgnieść widelcem ze śmietaną i rozgniecionym w prasce lub bardzo drobno pokrojonym czosnkiem, wymieszać z makaronem. W garnku rozgrzać masło, smażyć makaron z rokpolem przez 1-2 minuty mieszając (zapach może jest nienajciekawszy, ale za to smak jest boski).
Podawać z dobrym białym winem.
