- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
na sporej ilosci masła (jakieś 40 g) zeszklić cebulę czerwoną (nieduzą)
dodać 100 g specku i ze 20 g dobrej szynki (obie wędliny pokrojone w
paseczki), obsmazyć.
podlać alkoholem (grappa, łiskacz.. wino białe)
doprawić pieprzem i solą (ostrożnie)
zalać śmietaną (mała żółta Piątnica), poddusić.. w ostatniej chwili sypnąć natką
makaron ugotować, wrzucić na patelnię z sosem (jesli sos za gęsty rozrobić odrobiną wody z makaronu)
podawać z płatkami parmezanu
dodać 100 g specku i ze 20 g dobrej szynki (obie wędliny pokrojone w
paseczki), obsmazyć.
podlać alkoholem (grappa, łiskacz.. wino białe)
doprawić pieprzem i solą (ostrożnie)
zalać śmietaną (mała żółta Piątnica), poddusić.. w ostatniej chwili sypnąć natką
makaron ugotować, wrzucić na patelnię z sosem (jesli sos za gęsty rozrobić odrobiną wody z makaronu)
podawać z płatkami parmezanu
