- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
400 g brokułów rozdrobnić (rózyczki) i gotować na parze (ok 30 min) lub
zblanszowac w osolonej wodzie.
2 czerwone cebule pokroić w cienkie plasterki (albo i drobniej, co kto lubi) i poddusić w 2 łyzkach oliwy. Do cebuli dodac osączonego z oleju tuńczyka i dusić ok. 5 min. Wlac 100 g przecieru pomidorowego, doprawić solą i pieprzem.
Dusić 15 min.
NA oddzielnej patelni obsazyć czosnek na 2 łykach oliwy (nie moze zbrązowieć).
Wrzucić brokuły i smażyć ok 10 min. Doprawić.
POłaczyć z sosem pomidorowo tuńczykowym
Makaron (np spaghetti) wymieszać z sosem
zblanszowac w osolonej wodzie.
2 czerwone cebule pokroić w cienkie plasterki (albo i drobniej, co kto lubi) i poddusić w 2 łyzkach oliwy. Do cebuli dodac osączonego z oleju tuńczyka i dusić ok. 5 min. Wlac 100 g przecieru pomidorowego, doprawić solą i pieprzem.
Dusić 15 min.
NA oddzielnej patelni obsazyć czosnek na 2 łykach oliwy (nie moze zbrązowieć).
Wrzucić brokuły i smażyć ok 10 min. Doprawić.
POłaczyć z sosem pomidorowo tuńczykowym
Makaron (np spaghetti) wymieszać z sosem