Makaron z pesto, fasolką i ziemniakami

Elle

Member
Mar 6, 2010
798
0
0
Prosty i smaczny przepis na lekki i sycący obiad. W celu ''odchudzenia'' potrawy możemy pominąć ziemniaki
icon_wink.gif

Przepis, trochę paradoksalnie, z ''Kuchni Polskiej"

porcja dla 3-4 osób:

Cienki makaron (ja dałam spaghetti)
2 łyżki pesto (dałam to zielone)
100 g fasolki szparagowej (dałam zieloną, książka radzi użyć tej płaskiej, masłowej)
100 g obranych ziemniaków
50 g startego sera (dowolny)

Fasolkę pokroić na kawałki, ugotować Ziemniaki pokroić w kostkę, podgotować i usmażyć na tłuszczu.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, wymiesza z pesto, dodać fasolkę, ziemniaki wszystko dokładnie wymieszać. Posypać startym serem i podawać
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy