Prosty i smaczny przepis na lekki i sycący obiad. W celu ''odchudzenia'' potrawy możemy pominąć ziemniaki
Przepis, trochę paradoksalnie, z ''Kuchni Polskiej"
porcja dla 3-4 osób:
Cienki makaron (ja dałam spaghetti)
2 łyżki pesto (dałam to zielone)
100 g fasolki szparagowej (dałam zieloną, książka radzi użyć tej płaskiej, masłowej)
100 g obranych ziemniaków
50 g startego sera (dowolny)
Fasolkę pokroić na kawałki, ugotować Ziemniaki pokroić w kostkę, podgotować i usmażyć na tłuszczu.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, wymiesza z pesto, dodać fasolkę, ziemniaki wszystko dokładnie wymieszać. Posypać startym serem i podawać

Przepis, trochę paradoksalnie, z ''Kuchni Polskiej"
porcja dla 3-4 osób:
Cienki makaron (ja dałam spaghetti)
2 łyżki pesto (dałam to zielone)
100 g fasolki szparagowej (dałam zieloną, książka radzi użyć tej płaskiej, masłowej)
100 g obranych ziemniaków
50 g startego sera (dowolny)
Fasolkę pokroić na kawałki, ugotować Ziemniaki pokroić w kostkę, podgotować i usmażyć na tłuszczu.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, wymiesza z pesto, dodać fasolkę, ziemniaki wszystko dokładnie wymieszać. Posypać startym serem i podawać