Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Makaron z sosem"pozostalości z lodówki"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marta.larsen" data-source="post: 517669" data-attributes="member: 2699"><p>Proporcje podaje na oko:</p><p></p><p>makaron typu świderki, penne - tyle ile dusza zapragnie</p><p>boczek pokrojony w kostkę lub paseczki - 50 gr.</p><p>pieczarki pokrojone na średnie kawałki - 3 sztuki</p><p>cebulka pokrojona w talarki - 1 mała</p><p>słodka śmietana - 50-100 ml</p><p>trochę wody</p><p>tarty żółty ser - 1 łyżka stołowa</p><p>dosłownie kilka gram sera plesniowego typu Rokpol, Lazur dla wzbogacenia smaku</p><p></p><p>makaron gotujemy aldente</p><p>w między czasie na podsmarzony boczek wrzucamy cebulę, a potem pieczarki - smażymy ok. 3 min.</p><p>dodajemy śmietanę (można dodać trochę wody dla rozrzedzenia konsystencji)</p><p>dodajemy ser pleśniowy i wszystko razem gotujemy kolejne 3 min. </p><p>solimy i pieprzymy do smaku</p><p>soli właściwie nie uzywam bo ser sam w sobie jest słonawy</p><p></p><p>a oto efekt końcowy</p><p>[ATTACH=full]11837[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marta.larsen, post: 517669, member: 2699"] Proporcje podaje na oko: makaron typu świderki, penne - tyle ile dusza zapragnie boczek pokrojony w kostkę lub paseczki - 50 gr. pieczarki pokrojone na średnie kawałki - 3 sztuki cebulka pokrojona w talarki - 1 mała słodka śmietana - 50-100 ml trochę wody tarty żółty ser - 1 łyżka stołowa dosłownie kilka gram sera plesniowego typu Rokpol, Lazur dla wzbogacenia smaku makaron gotujemy aldente w między czasie na podsmarzony boczek wrzucamy cebulę, a potem pieczarki - smażymy ok. 3 min. dodajemy śmietanę (można dodać trochę wody dla rozrzedzenia konsystencji) dodajemy ser pleśniowy i wszystko razem gotujemy kolejne 3 min. solimy i pieprzymy do smaku soli właściwie nie uzywam bo ser sam w sobie jest słonawy a oto efekt końcowy [ATTACH=full]11837[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Makaron z sosem"pozostalości z lodówki"
Top
Bottom