- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
bekonem/ boczkiem
Śmietana (do zup i sosów najlepsza, ale moze byc i gęsta Danone) + ser plesniowy typy Grogonzola (rokpol ze sklepiku pod domem też sie nada ) + wędzonka (bekon, ogonówka, polędwica łososiowa, ew. szynka.. cokolwiek co sie da obsmażyc. Wędlinę pokroic w kostkę lub paseczki, obsmażyc (na krucho ).
Makaron gotowac "al dente"
Smietanę (1 lub 2 opakowania - zalezy od ilosci głodych osób ) wlac na patelnię (na łyzke oliwy), podgrzac, ser plesniowy (20 -25 g) pokruszyć , dodać do śmietany. Rozpuscić , ciągle mieszając. Doprawic pieprzem (nie solic!!). Jeśli sos wydae sie za gęsty mozna rozcieńczć mlekiem lub alkoholem typu whisky lub białym winem.. lub dodac wode z gotującego sie makaronu.
Makaron wrzucic na patelnię z sosem serowym i wymieszac. Posypać wedlinką
w sumie to nie mam pewnosci czy toto powinno być w dziale włoskim..
Śmietana (do zup i sosów najlepsza, ale moze byc i gęsta Danone) + ser plesniowy typy Grogonzola (rokpol ze sklepiku pod domem też sie nada ) + wędzonka (bekon, ogonówka, polędwica łososiowa, ew. szynka.. cokolwiek co sie da obsmażyc. Wędlinę pokroic w kostkę lub paseczki, obsmażyc (na krucho ).
Makaron gotowac "al dente"
Smietanę (1 lub 2 opakowania - zalezy od ilosci głodych osób ) wlac na patelnię (na łyzke oliwy), podgrzac, ser plesniowy (20 -25 g) pokruszyć , dodać do śmietany. Rozpuscić , ciągle mieszając. Doprawic pieprzem (nie solic!!). Jeśli sos wydae sie za gęsty mozna rozcieńczć mlekiem lub alkoholem typu whisky lub białym winem.. lub dodac wode z gotującego sie makaronu.
Makaron wrzucic na patelnię z sosem serowym i wymieszac. Posypać wedlinką
w sumie to nie mam pewnosci czy toto powinno być w dziale włoskim..
Ostatnią edycję dokonał moderator: