Makaron ze świeżym tuńczykiem

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Makaron ze świeżym tuńczykiem
SKŁADNIKI
Makaron krótki (np. penne)
2 filety z tuńczyka (może być mrożony)
3 pomidory
łyżka oliwy
papryczkę chilli (najlepiej świeża)
1- 2 ząbki czosnku
natka pietruszki - pól pęczka
kieliszek białego wina
origano
sól
pieprz

Tuńczyka pokroić w kostkę.
Pomidory obrać ze skóry. Pokroić w kostkę.
Ugotować makaron.
Na oliwie obsmażyć czosnek, papryczkę chilli (suszona tez ujdzie) i poszatkowaną natkę pietruszki.
Dodać pokrojonego tuńczyka. Obsmażyć porządnie. Podlać winem białym (teraz można dodać origano). Dodać pomidory pokrojone w kostkę . Doprawić solą i pieprzem.
Wrzucić do sosu ugotowany al dente makaron, wymieszać.
Z pomidorów można usunąć pestki.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy