Makaron ze szparagami i ricotta / 4 x 320 kalorii /
300 g makaronu krotkiego / penne, swiderki itp. /
600 g szparagow
60 g ricotty
20 g startego sera parmigiano
sol
- szparagi umyc, odlamac twarde koncowki / obrac, jesli jest to konieczne /, odciac czubki / zosatwic do risotta /, pokroic na kawalki i ugotowac w osolonej wodzie / okolo 15-18 minut /
- odcedzic szparagi, zmiksowac z ricotta i szczypta soli
- polaczyc z makaronem i posypac serem
- mozna uzyc takze czubkow szparagowych, ale nalezy wrzucic je do wody po 10 minutach / oddzielic od reszty przed miksowanie i zostawic do ozdoby /
300 g makaronu krotkiego / penne, swiderki itp. /
600 g szparagow
60 g ricotty
20 g startego sera parmigiano
sol
- szparagi umyc, odlamac twarde koncowki / obrac, jesli jest to konieczne /, odciac czubki / zosatwic do risotta /, pokroic na kawalki i ugotowac w osolonej wodzie / okolo 15-18 minut /
- odcedzic szparagi, zmiksowac z ricotta i szczypta soli
- polaczyc z makaronem i posypac serem
- mozna uzyc takze czubkow szparagowych, ale nalezy wrzucic je do wody po 10 minutach / oddzielic od reszty przed miksowanie i zostawic do ozdoby /